Kutyával alvás? Miket tartsunk szem előtt?

Ez minden szerető gazdi dilemmája, hiszen adott a kutyus pihe-puha szuper helye, akkor miért kéne velünk aludnia? Innentől már csak rajtad múlik melyiket választod. Íme egy kis segítség!

Több tanulmány is bebizonyította, hogy nem csak egyfajta modern jelenségről beszélünk. Több kultúra is hasznosnak tartja a kutyával való alvást. Az Ausztrál bennszülöttek előszeretettel osztották meg helyüket kedvenceikkel, mert úgy tartották megvédik őket a gonosz szellemektől.

Ha sokat nem vagy otthon, kutyusod szeparációs szorongásban is szenvedhet. A kutyák alapjáraton társas lények, így legtöbbjük nem viseli jól, ha egyedül kell maradniuk hosszú időre. Ugatnak, vonyítanak, szétszednek bármit, amit meglátnak. Tehát nap végén úgy tudsz segíteni társadnak, ha együtt alszotok ezzel támogatva a nyugalmat neki.

 

Segít az álmatlanság elleni küzdelemben. Kutatások pedig bebizonyították, hogy a kutyák szuszogása relaxáló hatású az embereknek és segítik a pihenésben.

Sokan, többek között mi is szeretünk elalvás előtt Robinkával beszélgetni majd, amikor elaludt a kis szuszogását hallgatva mi is könnyebben merülünk álomba.

Sokkal nagyobb bizalmat és barátságot érhetsz el kedvencednél, ráadásul 81%-ban segíti a mély alvást, ha érezheti a testhőnk melegét.

 

Belegondoltál abba, hogy fekhelye nem kényelmes neki eléggé? Sokat tudsz neki segíteni, ha a melegebb napokon egy vízlepergetős anyagú, még a hidegebb napokon wellsoft béleléssel készült „ágyat” választasz neki. Nagyon jó ötlet lehet egy űbercuki, saját babzsák vagy egy névre szóló, választható anyagból készült alvóhely.
 
Az alvás ugyanabban az ágyban nem rossz szokás, csak figyelembe kell venni néhány higéniai szabályt.

Minden sétáltatás után (mi így szoktuk) Dettol fertőtlenítő szappannal mossuk meg kutyusunk lábát és popsiját.

Fésüljük mindennap kedvencünk bundiját, így segítve megszabadulnia a rárakódott portól, esetleges baktériumoktól.

Sajnos nem lehet vagy nagyon nehéz elkerülni, hogy szőre ne legyen piszkos. Egy hosszabb kirándulás vagy séta után győződjünk meg arról, hogy nincsen kullancs a blökiben. Fürdessük meg. Szerencsére szuper Vegán samponok állnak ma már rendelkezésünkre, amik természetesen hidratálják és tisztítják négylábú barátainkat.

Reméljük hasznosak voltak ezek az információk.
Innentől kezdve a döntés a TI kezetekben van.
About the author

Leave a Reply