Az igazság, hogy kedvencünk akkor is fogyaszthat füvet, még ha ez számunkra érdekes, ha kiegyensúlyozott a táplálkozása.

Több tanulmány is kimutatta, hogy sok olyan tápanyagot tartalmaz a fű, amire a kutyának akár szüksége is lehet. De a mai napig nem tisztázódott le, hogy igazából miért is kedvelik négylábú társaink.
Sokan azt tartják, hogy ha gyomorpanasza van kedvencünknek előszeretettel rágcsálják a fűszálakat. Sok gazdi azt vette észre, hogy miután megeszi a fűszálat kutyájuk visszaöklendezi azt.

A kutyák háziasított állítok, tehát hús és növény evők is egyben, ezért ösztönösen épült bele az életmódjukba a fű fogyasztása.

Andrea Rediger Purdue Egyetem Állatgyógyászati Szak

A kutyák valljuk be nagyon intelligens állatok és a PETMD.COM szerint csak saját öngyógyításukat végzik a fű evése közben: lenyeléskor a fűszál megdörzsöli a kutya torkát, ezáltal hányingert generálva maguknak, így szüntetve meg saját gyomorpanaszaikat természetes módon.

 

A legtöbb állatorvos azt vallja, hogy nem jelent kockázatot a kutyára, ha megeszi a füvet. Viszont nagyon fontos arra figyelnünk, ha ez a szokás gyakran előfordul és egyszerre sok szálat szeretne enni kedvencünk, az jelezhet egy alapbetegséget is!

 

Javasolják azt is, hogy ha négylábú társunk szereti a növények rágcsálását, szerezzünk be gyógynövény készítményeket, szárított zöldségeket, amiket az ételébe tehetünk.

Érdemes otthon egy saját gyógynövény kertet megteremteni, füvet ültetni egy kis tálkába. Így tudatában lehetsz azzal, hogy semmilyen vegyi anyag nem kerül rá és biztonságosan rágcsálhatja kedvenced. A mai világban szuper ötleteket valósítottak már meg gazdik és ebből mutatunk egy számunkra kedvenc „találmányt”.
Számunkra az első szempont a természetesség, így amikor megláttuk ezt a szuper terméket nem tudtunk ellenállni neki mi sem. Egy nagyon kedves csapat csupa naturális anyagokkal dolgozik, mint a fa és az üveg. Különböző méretű, stílusú etetőket készítenek kutyák és macskák számára. Lehet kérni egy, kettő vagy hármas elosztású tartót is. A fa impregnálva lett, így víz lepergető hatású. A modern dizájnnak hála, remekül illeszkedik minden otthonba. Ukrajnából tudjátok megrendelni és 1-3 munkanap alatt akár le is szállítják, kutyusod névre szóló ajándékát.  
About the author

Leave a Reply